Stabila webbhotell växer inte på träd

När det kommer till vanliga webbhotell och billiga lösningar som kostar endast några hundra till ett par tusen kronor om året är det svårt att få tag på ett riktigt stabilt webbhotell.

Prispressen på den svenska marknaden har gjort att webbhotellspaket är så pass billiga att om inte webbhotellet ska gå i förslut så måste de tumma lite på sin infrastruktur. Det är helt enkelt marknaden som formats så av efterfrågan. Priset är alltid viktigast tills något händer och då jämrar sig många över att webbhotellskontot de betalar 800kr per år för har driftstörningar under ett dygn.

Om man ställer höga krav blir det svårt att välja och ännu svårare att veta vad det är man egentligen betalar för. De flesta vill ha stabilitet, speciellt om det är en vinstdriven verksamhet.

Det kan hjälpa att välja väl etablerade webbhotell, men det är heller ingen garanti. Av de som varit med länge finns det ändå en hel del webbhotell som inte alla är så nöjda med. Du kan välja att besöka en hemsida som Webbhotellen.org där du kan jämföra webbhotellen och läsa vad andra tycker om dem.

Det viktigaste att veta är att det inte finns några garantier utan dina beslut får baseras på webbhotellets historia. Ett webbhotell som knappt haft problem de senaste fem åren kan vara ett bra val. Men det har också bevisats att webbhotell helt plötsligt kan få en rad olika problem.

Advertisements

Posted on September 8, 2013, in Webbhotell. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: