Skapa en hemsida eller blogg med WordPress

wordpress logoWordPress är ett fantastiskt CMS (Content Management System) som gör det möjligt för dig att administrera innehållet för en hemsida. Även om WordPress främst förknippas med bloggar då det är ett utmärkt bloggverktyg så har det även massor av plugins som gör det bra till vanliga hemsidor också.

För att lägga upp en egen hemsida eller blogg med WordPress så behöver du ett konto på ett webbhotell som stödjer systemkraven för WordPress. Det finns givetvis massor med bra alternativ men City Network kan vara ett av de bättre. Om du vill ha fler alternativ föreslår jag dig att du tittar på en lista över webbhotell för WordPress.

När du väl har ett webbhotell så kommer du behöva installera WordPress. Detta är inte speciellt svårt och hemsidan Webbhotell Lista har en utmärkt guide för hur du skapar en egen WordPress blogg.

WordPress kan du ladda ner på den officiella hemsidan och om du följer stegen i guiden ovan kan du ganska snabbt ha en egen hemsida med WordPress. Är du ny till detta så kommer det förmodligen ta lite tid att bekanta dig med WordPress som CMS och hur du modifierar det efter dina behov. WordPress är dock väldigt enkelt att lära sig och ett perfekt val för dig som vill ha en egen hemsida eller blogg.

I skrivande stund finns det över 26 000 plugins att välja mellan. Genom att ladda ner och aktivera dessa så kan du anpassa WordPress efter olika behov.

Advertisements

Posted on September 9, 2013, in Webbhotell. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: